Sluiten

Het verhaal achter Julius Pringles

Mr. P ook wel bekend als Julius Pringles is de mascotte van Pringles. Mr. P is ontworpen door Arch Drummond in 1967 en sindsdien is Mr. P het gezicht van chips merk Pringles.

Mr. P heeft in de loop der jaren talloze herontwerpen ondergaan, waarbij hij in 2021 zijn haar verloor, maar gedurende dit alles is een ding constant gebleven namelijk zijn naam. Maar waar komt de naam Julius dan vanaf?

Michael Wiseman en Justin Shillock, twee Amerikaanse studenten die samen een kamer deelden in 2006 hebben de naam Julius Pringles in het leven geroepen. Justin was een bus Pringles Sour Cream & Union aan het eten en Michael was een wedstrijd van de Carolina Panthers (American Footballteam) aan het kijken, toen Justin aan Michael vroeg hoe hij dacht dat de mascotte van Pringles heette. Op dat moment kwam speler Julius Peppers in beeld waardoor Michael een link legde en antwoorden met “Julius Pringles”. Hedendaags zijn bepaalde Wikipedia-pagina’s afgesloten maar in 2006 nog niet, hierdoor konden Justin en Michael de door hun verzonnen naam zo toevoegen aan de officiële Wikipediapagina van Pringles. Omdat Michael een actieve gebruiker van Wikipedia was met genoeg positieve bewerkingen werd zijn bewerking niet meteen in twijfel getrokken.

In februari 2007 heeft een andere Wikipediagebruiker de door Michael en Justin verzonnen naam verwijderd maar Michael en Justin hebben het opnieuw toegevoegd. Pringles werd in 2012 overgenomen van Procter & Gamble door Kellogg’s.

Medewerkers van Kellogg’s waren in de veronderstelling dat P&G de naam Julius bedacht had en besloten de naam te gaan gebruiken voor hun marketingcampagnes en hierdoor werd het verzinsel van Michael en Justin werkelijkheid.

Andere blogberichten